Nieuw Nuffic TMT + project kickoff in Kenia

Opleidingsprogramma’s

Gisteren bezochten onze collega’s Feline en Lisa, die in Nairobi zijn gevestigd, de Kenya School of Agriculture voor de aftrap van het project ‘Marktgestuurde opleidingsprogramma’s voor de tuinbouwsector in Kenia’. Dit is een van de Nuffic TMT-projecten die we eerder dit jaar hebben gewonnen (officiële naam TMT+ 23-00034), met als belangrijkste doel de verbinding tussen het onderwijs en de particuliere sector in Kenia te versterken. Enerzijds is dit belangrijk om de volgende generatie agrarische professionals voor te bereiden op hun carrière in de landbouw, anderzijds om de particuliere sector te verjongen op het gebied van innovatie en overgang naar klimaatneutrale landbouwproductie.

Waar gaat het project over?

De publieke sector, onderwijsinstellingen, NGO’s en de Keniaanse private sector hebben behoefte aan actuele kennis en praktische demonstraties op het gebied van (EU-)regelgeving, risicobeheer, (export) markteisen, voedselveiligheidsnormen en klimaatslimme landbouw.

Daarom richt dit project zich op de verbetering van Voedsel- en Voedingszekerheid in Kenia en de ontwikkeling van de particuliere sector door middel van publiek-private samenwerking in het land. Het omvat de volgende relevante duurzame ontwikkelingsdoelen: Einde maken aan honger, voedselzekerheid bereiken en voeding verbeteren (SDG 2 Zero Hunger). De langetermijndoelen zijn: Een einde maken aan alle vormen van ondervoeding; Het bevorderen van agrarische groei; Ecologisch duurzame voedselsystemen.

Om de gestelde doelen te bereiken, zullen medewerkers van de Kenya School of Agriculture (onderwijssector) en FPEAK (particuliere sector) worden opgeleid in vaardigheden en kennis in de vorm van training of trainers, praktische demonstraties op demonstratiepercelen in Nyeri en (online) advies en ondersteuning over de volgende onderwerpen:

Post-Harvest Management met de nadruk op de ontwikkeling van de cold-chain, Holistisch value chain management, Value addition inclusief demonstraties voor fruit, groenten en bloemen, Bedrijfsbeheer en exportmarketing, Voedselveiligheidsnormen inclusief velddemonstraties, Kwaliteitscontrole in de tuinbouw, Kwaliteit van bloemen en vaasleven, Kasbeheer, Klimaatslimme landbouw, Online leren en Werkplekverbetering.

We zullen gebruikmaken van de:

1) Volledig uitgeruste food processing hal van KSA Nyeri:

KSA value addition hall

2) De tomaten- en paprikakas in Nyeri:

KSA greenhouse

KSA greenhouse

3) De open velden als demo-plot voor gewassenteelt in Nyeri:

KSA crop demo fields

KSA crop demo fields

KSA crop demo fields

Samen met de Kenya School of Agriculture, FPEAK en de andere betrokken trainingspartners kijken we uit naar een succesvol project!

Het project loopt van juli 2023 tot augustus 2024.

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws