Gender sensitive value chain management in Sudan

Gender sensitive entrepreneurship

Vorige week was onze collega Lisa in Khartoum voor het NUFFIC project: Gender Sensitive Agricultural Vocational Training for Promoting Female entrepreneurship in Sudan. Samen met co-trainer en internationaal agribusiness expert Bob van der Bijl (Maastricht School Of Management), trainde ze een groep van 25 deelnemers (onderzoekers, docenten en stafleden van SOS Kinderdorpen en INMAAI Centrum voor Agrarische Training) over het beoordelen en verbeteren van agrarische value chains in Soedan door een genderlens.
Op de eerste dag werd besproken hoe een value chain analysis kan worden uitgevoerd met behulp van verschillende instrumenten en raamwerken om een algemeen begrip te krijgen van waardeketenbeheer. Omdat de focus van de training op de praktische aanpak lag, werd op de tweede dag een bezoek gebracht aan verschillende actors in de value chain in de fruit- en groentesector in Soedan rond Khartoum. Uiteindelijk werden theorie en praktijk gecombineerd door middel van het ontwikkelen van interventies die geschikt waren voor de lokale context en gebaseerd op rollenspel scenario’s met stakeholders. Op de laatste dag werden lokale stakeholders uitgenodigd om deel te nemen aan discussies over gendergevoelige value chain interventies en hoe verder te gaan naar meer inclusieve en toekomstbestendige agrarische value chains.

Hartelijk dank, Dr. Afaf Aljuzuli van het Ministerie van Landbouw, Dr. Mohamed Zubeir van Microfinance fields en ondernemer Eng Gismatelkhalig voor het delen van jullie ervaring en positie als dienstverleners en beleidsmakers in Soedan.

Dank aan Mohamed Alhadi, Ismael Husam en Mubarak voor het organiseren van de training in de SOS trainingshal en voor alle ondersteuning. Dank aan Ragi Osman Ibrahim voor het vertalen van de hele training en dank aan alle deelnemers voor hun actieve deelname. Dank voor de interessante week!

Participants in hall

Participants in hall

Participants at work

Participants at work

Group picture at field visit

Group picture at field visit

Field visit to greenhouse

Field visit to greenhouse

Field visit to farm

Field visit to farm

Training participants

Training participants

Training participant

Training participant

Training participant

Training participant

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws