Joost van Tinteren Senior adviseur voedselveiligheids- en kwaliteitssystemen

Als levensmiddelentechnoloog beschik ik over ruim 25 jaar ervaring in productiemanagement. Als plantmanager heb ik bij verschillende (internationale) bedrijven gewerkt in diverse voedselsectoren. Zo ben ik werkzaam geweest op het gebied van snacks (General Mills/Old El Paso), banket (HEMA Banketbakkerijen), koffie (Ahold Coffee Company) en vlees (Prime Meat). Hierbij heb ik kennis opgedaan van FMCG en lang houdbare producten. 

Gedurende 12 jaar heb ik als senior lead auditor van gecertificeerde instellingen zoals Vincotte en LRQA ruime ervaring opgedaan met GFSI-standaarden zoals FSSC, BRC en IFS, Riskplaza-audit+ en leveranciersstandaarden zoals McDonald’s SQMS, Costco en Aldi. Binnen deze functie ben ik ervaren met certificatie- en accreditatietrajecten, monitoring- en witness audits. 

Daarnaast ben ik als adviseur intensief betrokken bij projecten op het gebied van leverancierskwaliteitsmanagement in de levensmiddelen-, cosmetica- (GMP ISO 22716:2007, EFfCI GMP) en farmaceutische (EXCiPACT GMP) sector.  

Mijn doel is om mijn productie- en auditervaring te combineren met een pragmatische aanpak om zo een succesvolle ondersteuning voor bedrijven te bieden op het gebied van kwaliteits- en klanteisen en wet- en regelgeving.  

Sectoren