Lisa Robin Rotteveel Adviseur agrarische bedrijfsvoering en inclusieve voedselsystemen

Als adviseur in Nairobi, Kenia ben ik betrokken bij verschillende internationale projecten in Oost-Afrika, het Midden-Oosten en Zuidoost-Azië. Mijn specialisaties omvatten ondernemerschap en bedrijfsincubatie, internationale voedselsystemen, ketenmanagement, stedelijke en regeneratieve landbouw en voedingseducatie in de agro- en levensmiddelensector. 

Mijn loopbaan begon in de voedseltechnologie en productontwikkeling, waarna ik mij meer ben gaan richten op voedselsystemen en gender- en gemeenschapsversterking door middel van ondernemerschap. Zo heb ik tijdens mijn werkzaamheden bij cacaoketen Mars Inc. in Ghana het fair fashion merk Hey Chaley opgericht, met als doel de bevordering van empowerment en werkgelegenheid voor jonge Ghanese vrouwen. Ook was ik betrokken bij de lancering van TuttiFoodi, waarbij we een duurzame droogtechnologie ontwikkelden voor groenten en fruit in Thika, Kenia. De focus lag hierbij op waardeketenontwikkeling van internationale voedselsystemen met behoud van voedingswaarden en het verminderen van postharvest-verlies. 

Mijn doel is om mijn ervaring in bedrijfsontwikkeling bij zowel startups als grotere bedrijven te combineren in innovatie en praktisch haalbare casussen in een interculturele omgeving. 

Sectoren