Ondernemer­schaps­training ISPG Mozambique

ONDERNEMERSCHAPSTRAINING ISPG MOZAMBIQUE

Q-Point verzorgde onlangs een driedaagse training over ondernemerschap bij het Instituto Superior Politecnico De Gaza (ISPG). De ISPG is aanbieder van hoger onderwijs met verschillende vakken in landbouwwetenschappen, waterbouwkunde en sociale wetenschappen. De instelling bevindt zich in het Chókwè-district in de provincie Gaza. Gaza is voornamelijk agrarisch, met rijst, groenten en vee als de sterkste economieën. ISPG heeft het landelijk grootste irrigatiesysteem, dat meer dan 30.000 hectare beslaat.

Goals

De door Nuffic gefinancierde maatwerktraining (TMT) richt zich op het versterken van ondernemerschap en het toepassen van een multidisciplinaire aanpak om voedselzekerheid, productie en inclusieve waardeketenontwikkeling te stimuleren. De training geeft de medewerkers van ISPG toegang tot zeer waardevolle en recente vaardigheden en kennis. Onderwerpen zijn onder meer ondernemerschap, voedselproductie, waardeketenbeheer voor producten die bederfelijk zijn voor de landbouw en betrokkenheid van belanghebbenden. Deze TMT stelt ISPG in staat om een ​​multisectoriële en multidisciplinaire aanpak te hanteren om voedselzekerheid en inclusieve economische groei voor de bevolking van Mozambique te bevorderen.

Onderwerpen

De eerste trainingsweek werd gebouwd aan de capaciteit van het ISPG-personeel op het gebied van ondernemerschap in de agribusiness, ondernemerschap binnen de instelling, bedrijfsincubatie, marktgeoriënteerde productie en marketingdynamiek. Een aantal instrumenten werd geïntroduceerd en toegepast om de integratie van ondernemerschap in het curriculum van ISPG te ondersteunen. Verder draagt ​​het project bij aan de mainstreaming van gendergelijkheid en het vergroten van gendergevoeligheid in (het management van) de curriculumontwikkeling, training van trainers, toegepast onderzoek en dienstverlening.

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws