Training: proposal writing for women’s empowerment in Rwanda

Training proposal writing

Onze collega’s Olivia, Lisa en Feline hebben met plezier een vervolgtraining verzorgd voor FAWE Rwanda met als focus het schrijven van voorstellen en de integratie van gender in bedrijfsontwikkeling en ondernemersondersteuning.

Het werven van fondsen is een onderdeel van de taken van de medewerkers van FAWE, om hun missie van het bevorderen van gendergelijkheid in onderwijs en empowerment te ondersteunen door positieve beleidsmaatregelen, praktijken en attitudes ten aanzien van inclusie en empowerment van vrouwen te bevorderen. Daarom lag de focus van de training op het identificeren van relevante aanbestedingen en donoren, en nog belangrijker, op het schrijven van voorstellen in teams onder begeleiding van de facilitators. We legden de nadruk op leren door te doen en organiseerden drie donorenprojectvoorstellen. De inspanning van het FAWE-team werd zeer gewaardeerd, omdat samenwerking essentieel is om winnende voorstelschrijvers te worden! Je vraagt je misschien af, hoe kun je een winnende voorstelschrijver beschrijven? Wel, door dit te doen beschrijf je niet de persoonlijke kwalificaties van slechts één persoon, aangezien het schrijven van voorstellen een teaminspanning is. Sommige deelnemers waren de beste redacteuren, terwijl anderen de meest creatieve geesten hadden. Wij geloven dat het combineren van inspanningen binnen het FAWE-team op het gebied van schrijven, redigeren, organiseren en netwerken, samen met actieve betrokkenheid van belanghebbenden en veldonderzoeken, het proces van het projectvoorstel zeer zal versterken.

Door de nadruk te leggen op praktijkgericht leren als kern van de training, zijn we blij dat we de trainingsweek hebben afgesloten met drie conceptvoorstellen die hopelijk binnenkort kunnen worden ingediend. Laten we met deze voorstellen streven naar een versterking van de capaciteit van FAWE om te blijven werken aan haar geweldige missie!

FAWE workshop proejct management assignment

FAWE workshop proejct management assignment

Feline gives training

Feline gives training

Lisa supports group work

Lisa supports group work

FAWE workshop project management assignment

FAWE workshop project management assignment

Feline and Olivia support group work

Feline and Olivia support group work

Training FAWE

Training FAWE

Presenting findings

Presenting findings

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws