Valideringsworkshop in circulaire economie en regeneratieve landbouw

Regeneratieve landbouw en circulaire economie

Onze Q-Point collega Olivia had een hele leuke week in Bomet (West Kenia)! We hebben bijgedragen aan Hand in Hand Eastern Africa’s streven naar de promotie van circulaire economie en regeneratieve landbouw in Kenia, door een validatieworkshop te organiseren met het Hand in Hand team en de lokale community. We leerden samen door middel van het doen van praktische experimenten en het voeren van interactieve discussies over Syntropische Agroforestry, planten consortia, zandbed voorbereiding, bodemleven, biodiversiteit en gender.

Vanuit Q-Point mochten wij een validatieworkshop organiseren over voorbeeld ‘best practices’ op het demonstratieveld in Bomet. Het was een genoegen om samen met lokale experts Fredrick Kipchumba, bodemwetenschapper Noel Templer en Hand in Hand International te werken aan de ontwikkeling van het Circular Economy & Regenerative Agriculture curriculum!

Planting tree line

Planting tree line: Banana Olea Capensis Guava Banana

Planting consortium

Planting consortium: Cabbage Sugar Cane Spring Onion (repeller) Maize

We willen Hand in Hand International en Jack Ord bedanken voor de samenwerking! Ook speciale dank aan onze stagiaires die deelnamen: Merel en Fatima.

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws