Training: het opzetten van een virtueel business incubation center in Rwanda

Business developement

Building business door middel van value addition in voedsel in Rwanda. Hoe kunnen we dit beter doen dan door samen te werken aan de oprichting van een virtueel business incubation center?

Onze Q-point collega’s Lisa Rotteveel en Feline Heussen hebben deze week samen met onze lokale partner Rebecca Ruzibuka een training verzorgd om lokale ondernemers en deelnemers van de Universiteit van Rwanda (UR, academici en studenten) te trainen over het opzetten van een business incubation center in Rwanda.

Participants filling out the Business Model Canvas

Participants filling out the Business Model Canvas

Participants brainstorming about the incubation center

Participants brainstorming about the incubation center

De training richtte zich op het creëren van een online business incubatie-platform, dat stap-voor-stap werd gecreëerd met behulp van het Business Model Canvas. Om de theorie in de praktijk te zien, brachten we een bezoek aan VegetSolutions, het bedrijf van een lokale ondernemer en UR-alumnus, en aan een bedrijfsincubatiecentrum in Kigali. Dankzij het grote enthousiasme van de cursisten en het betrekken van de verschillende stakeholders, was het resultaat van deze week niet één idee over een virtueel bedrijfsincubatiecentrum, maar vier ideeën, elk met een andere waardepropositie! Wij geloven dat dit incubatiecentrum een nieuwe stap is in de richting van een omgeving waarin Rwandese afgestudeerden goed zijn toegerust met de benodigde (soft) skills en kennis om vol vertrouwen hun eigen bedrijf op te starten binnen de agri- en foodsector.
Nieuwsgierig?

Participants completing their Business Model Canvas

Participants completing their Business Model Canvas

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws