Training: gender sensitieve leeromgeving in Ethiopië

Gender sensitivity

Update van onze Q-Point collega Lisa! Vorige week was ze in Ethiopië om een training te geven over het creëren van een gendergevoelige leeromgeving. Samen met lokale consultant Fikadu Reta trainde ze het management en personeel van verschillende afdelingen van Wolaita Sodo ATVET over gender- en inclusiegerelateerde onderwerpen in agrarische value chains in Ethiopië.
De week begon met het begrijpen van de basistheorie van value chain management en hoe een analyse te maken van de huidige situatie in de value chain. Daarna werden in groepen mogelijke interventies geïdentificeerd om te komen tot een meer inclusieve value chain.
Op dag twee werd de nodige praktische ervaring opgedaan in het veld, toen de groep een plattelandsgemeenschap in de omgeving bezocht om de gendersituatie in het echt te zien! De deelnemers oefenden rollenspelen met gender-gerelateerde scenario’s over onderwerpen die momenteel spelen in Ethiopië, zoals huwelijk, anti-conceptie en besluitvorming. Op deze manier werden gevoelige onderwerpen op een speelse manier bespreekbaar gemaakt!

Het doel van de training was om de theorie en de bevindingen  in de praktijk om te zetten in een genderbeleid op passend bij Wolaita Sodo en de implementatie van een gender office en gender-sensitieve maatregelen om de visie en missie van het college te versterken. Een terugblik van de week is hier te zien:

Dank aan de deelnemers voor de actieve deelname en dank aan Wolaita Sodo ATVET, NUFFIC, Yess Ethiopia en Gender2Connect voor de fijne samenwerking. We kijken er naar uit om in de toekomst verder meer gezamenlijke projecten te kunnen doen!

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws