GlobalG.A.P. and safe production of fruits & vegetables in Tanzania

Safe production

Collega’s Alma en Feline reisden vorige week af naar Iringa, Tanzania om training te geven binnen het OKP TMT-project: Duurzame tuinbouwproductie (Tanzania OKP TMT+ 2300038). Gehost door Green Valley Agro verwelkomden we een diverse groep deelnemers die bestond uit boeren, leraren en voorlichters. Samen richtten we ons op de toepassing van Goede Agrarische Praktijken (GAP), specifiek de eisen van de GlobalG.A.P. norm. Dit alles om bij te dragen aan de veilige productie van fruit en groenten in Tanzania.

Behandelde onderwerpen waren:

  • Microbiologische, chemische en fysieke gevaren
  • Geïntegreerde gewasbescherming (IPM)
  • Veilig gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen inclusief een demonstratie over het dragen van beschermende kleding
  • Veilige opslag van chemische gewasbeschermingsmiddelen en afvalbeheersing voor de lege verpakkingen van de gewasbeschermingsmiddelen
  • Residuanalyse en Maximale Residu Limieten (MRL)
  • Registratiegebruik
  • Risico’s bij het gebruik van water
  • Basisprincipes van het beheer van product na de oogst

De deelnemers waren het hoogtepunt van de training, omdat ze zeer actief en leergierig waren. Er werden veel ervaringen binnen de groep gedeeld. Het citaat “Alleen zijn we slim, samen zijn we briljant” is dus erg van toepassing op deze groep. De boeren kunnen hierdoor hun versterkte vaardigheden en kennis toepassen op hun boerderijen, en de leraren en voorlichters kunnen nu de kennis en vaardigheden met anderen gaan delen.

Net zoals bacteriën zich snel verspreiden onder de juiste omstandigheden, vertrouwen we erop dat de deelnemers de snelle verspreiding van de opgedane kennis en vaardigheden in de training zullen bevorderen.

In the training room

In the training room

During the training

During the training

During the training

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws