Alma Ruting Senior adviseur kwaliteits- en voedselveiligheidssystemen

Met meer dan 35 jaar ervaring in de sierteelt- en tuinbouwsector, heb ik een brede expertise ontwikkeld. Mijn achtergrond omvat 10 jaar werkervaring bij de bloemenveiling in Aalsmeer waarbij ik mij richtte op houdbaarheidsonderzoek, relatiemanagement en het vertalen van retailconcepten naar specificaties voor kwekers. Inmiddels ben ik 25 jaar werkzaam bij Q-Point B.V. 

Mijn focus ligt op het implementeren van verschillende kwaliteitssystemen in de tuinbouwsector, waaronder ISO 9001:2015, Florimark Trade, GLOBALG.A.P., CDG en diverse MPS-schema’s. Ook beschik ik over uitgebreide ervaring met voedselveiligheidssystemen zoals BRC en IFS, evenals certificeringen in de zaad- en plantenkwekerssector, zoals NAL, GSPP en Naktuinbouw Elite. Daarnaast ondersteun ik bedrijven die MVO willen integreren binnen hun bedrijfsvoering volgens de certificeringsnormen van Stichting Certificering SNL. 

Op internationale schaal ben ik betrokken bij diverse projecten in Oost-Afrika, Oost-Europa, Suriname, Indonesië en Egypte.  

Mijn doel is om buiten het zo goed mogelijk begeleiden van bedrijven, mij te richten op daadwerkelijke optimalisatie en verbeteringen.  

Sectoren