GLOBALG.A.P. In de bollenteelt

Onlangs hebben vier bloembollentelers op Texel hun GLOBALG.A.P.-certificaat voor uitgangsmateriaal (GLOBALG.A.P. PPM) ontvangen.

INHOUD CERTIFICERING

Met de invoering van deze certificering voldoen de bedrijven aan de volgende GLOBALG.A.P.-modules: alle agrarische bedrijven (AF), plantaardige productie (CB) en plantvermeerderingsmateriaal (PPM). De certificering omvat o.a. locatiegeschiedenis en -beheer, grondmanagement, hygiëne, gewasbescherming, bemesting, vermeerdering, handelsvoorwaarden,  traceerbaarheid en gezondheid, en veiligheid en welzijn van medewerkers.

BEGELEIDING

Q-Point begeleidde de telers bij het invoeren van de eisen. Daarbij is goed gekeken naar de verschillende systemen die al gebruikt werden door de telers voor bijvoorbeeld de registratie van meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen. Ook de BKD-registratie was een goed hulpmiddel om invulling te geven aan een aantal GLOBALG.A.P.-eisen. Daar waar er nog hiaten zaten, heeft Q-Point dit ingevuld met voorbeelddocumenten die bedrijfseigen gemaakt zijn.

GLOBALG.A.P.

GLOBALG.A.P. is een reeks normen voor goede landbouwpraktijken (G.A.P. = good agricultural practices). De wereldwijde organisatie heeft een cruciale doelstelling: veilige, duurzame landbouw wereldwijd.

DE TOEKOMST

Met een toenemende vraag vanuit met name de grote retailketens wordt certificering een basisvoorwaarde om te kunnen blijven leveren. De vier bollentelers op Texel zijn er klaar voor!

Meer weten over onze ondersteuning bij het behalen van certificering in kwaliteits- en voedselveiligheidssystemen?

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws