Ontwikkeling GeoGAP voor Georgische zuivelsector afgerond

GeoGAP in Georgië

In december 2021 rondde Q-Point het project in Georgië, GFP-2020-PROC-0029, met Land O’Lakes Venture37 en GFA (Georgian Farmers’ Association) af. Het resultaat was de lancering van een nieuwe module voor de lokale primaire productiestandaard GeoGAP: GeoGAP Dairy (zuivelsector).

De nieuwe GeoGAP-module voor zuivel werd gepresenteerd op een door GFA gepresenteerd evenement. Het evenement werd bijgewoond door overheidsfunctionarissen, certificeerders, bedrijven, donororganisaties en boeren die betrokken zijn bij de zuivelsector.

Tekenen MoU Georgische Ministerie van Landbouw en Georgian Farmers' Association

Tekenen MoU Georgische Ministerie van Landbouw en Georgian Farmers’ Association

DOEL EN LANGETERMIJNDOEL

Het doel van de GeoGAP-standaard is de introductie van voedselveiligheids- en kwaliteitsstandaarden voor de zuivelproductie te vergemakkelijken. Het einddoel is zorgen voor een stabiele toegang tot boerenmarkten, door de lokale melkveehouderijpraktijken te verbeteren.

GeoGAP Dairy richt zich op op veilig en verantwoord medicijngebruik, registratie, diergezondheid, traceerbaarheid, dierenwelzijn, melkhygiëne en voer. Boeren die deze standaard implementeren en kunnen aantonen, zijn op weg om professioneler te worden. Een goede administratie geeft inzicht. Records worden gebruikt voor analyses en op basis van de analyses kan worden verbeterd. GeoGAP Dairy is een extra module van GeoGAP Fruits & Vegetables.

KLIK HIER VOOR EEN KORTE VIDEO OVER GEOGAP EN HET EERSTE GECERTIFICEERDE AGRARISCHE BEDRIJF

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws