Graag delen wij dat we van start zijn gegaan met een nieuw project, in opdracht van COLEAD en in samenwerking met de Rwanda Organic Agriculture Movement (ROAM).

Wat gaan we precies uitvoeren?

In de komende maanden gaan we een studie uitvoeren naar de potentie van een markt voor biologische groenten en fruit in Rwanda door middel van een Participatory Guarentee System (PGS).

Net zoals studies vaak van start gaan beginnen ook wij met een literatuuronderzoek om wat meer informatie te achterhalen over de huidige productie en consumptie van biologische groenten en fruit in Rwanda. Maar wat we zelf nog leuker en belangrijker vinden: data verzamelen in het veld! Interviews gaan plaatsvinden met de belangrijkste actoren, zoals boeren, coöperaties, handelaren, markten, en ambtenaren, om de potentie van een PGS te bepalen. Ook wordt er een marktonderzoek uitgevoerd om wat meer inzicht te krijgen in de mogelijke omvang van de markt en de marktvraag beter te begrijpen.

Neem vooral contact op met Q-Point collega’s Carel en Feline met tips voor belangrijke rapporten over de biologische groenten- en fruitsector in Rwanda, of als je belangrijke actoren kent (of bent!) die we zouden moeten interviewen.

We kijken uit naar een goede samenwerking met ROAM, met dank aan de ondersteuning van COLEAD!

In samenwerking met:

  • ROAM Rwanda logo
  • COLEAD logo

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws