Training entrepreneurship & food safety in Kampala, Uganda

Training entrepreneurship en food safety

Hoe schrijf je een degelijk businessplan met behulp van Business Model Canvas? Wat te doen om voedselveiligheid in een bedrijf te garanderen? En zelfs, hoe kun je als ondernemer in de agrarische waardeketen voedselveiligheidsrisico’s beperken?

Deze vragen stonden centraal in de training ‘ondernemerschap en voedselveiligheid’ gegeven door onze collega’s Feline en Lisa aan de Kyambogo Universiteit in Kampala, Oeganda.

Docenten, onderzoekers en andere medewerkers van Kyambogo University, Bukulasa Agricultural College en HortiFresh Association Uganda werden over dit onderwerp getraind in een project gefinancierd door Nuffic: “Versterking van vaardigheden en trainingscapaciteit in de tuinbouwsector in Oeganda”.

Volgens de filosofie van “Vertel me en ik vergeet, leer me en ik onthoud, betrek me en ik leer” moesten de deelnemers de theorie in praktijk brengen door de kas van de Kyambogo Universiteit als business case te gebruiken. Daarnaast was er een excursie naar de Uwepo boerderij waar de deelnemers iedereen die op de boerderij werkte interviewden om te leren over hun bedrijfsmodel en de toepassing van de GLOBALG.A.P. vereisten.

Bedankt allemaal voor de inspirerende trainingweek!

Introduction at Uwepo farm

Introduction at Uwepo farm

Field visit to Uwepo Farm

Field visit to Uwepo Farm

Field visit to Uwepo Farm

Field visit to Uwepo Farm

Field visit to Uwepo Farm

Field visit to Uwepo Farm

Field visit to Uwepo Farm

Field visit to Uwepo Farm

Training participants on farm

Training participants on farm

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws