Training post-harvest management in Ethiopië

Training postharvest management

In mei reisden onze collega’s Fabienne Hins en Niels Schoorlemmer naar Ethiopië om een ​​3-daagse training te geven aan de docenten en instructeurs van Agarfa ATVET College, als onderdeel van een Nuffic-project: “Optimalisatie van tuinbouwproductie door capaciteitsopbouw op het gebied van irrigatie, post-harvest management, marketingtechnieken en waardevermeerdering in Ethiopië”.

Het doel van deze training was om de nieuwe generatie bewust te maken van het belang van goed post-harvest management om de beschikbaarheid van fruit en groenten in Ethiopië te vergroten.

Gedurende de training werden onderwerpen behandeld zoals voedselkwaliteit, factoren die voedseldegradatie beïnvloeden, de invloed van waardeketenbeheer en GLOBALG.A.P. Daarnaast werden zowel praktische voorbeelden met basisvoorzieningen als geavanceerde technologische voorbeelden besproken op het gebied van transport, (koude) opslag en oogsten/verwerken om de voedselkwaliteit te behouden. Het was inspirerend om de enthousiasme en leergierigheid van de deelnemers te zien en hoe ze deze concepten wilden toepassen in hun professionele rol.

We maakten gebruik van praktische voorbeelden en casestudy’s om de impact van post-oogstpraktijken op de voedselkwaliteit te illustreren. Als groepsopdracht werden de deelnemers bijvoorbeeld uitgedaagd om de kwaliteit en degradatie van lokaal geteelde tomaten te beoordelen met behulp van hulpmiddelen die door Q-point werden verstrekt. Als resultaat hadden de deelnemers een beter begrip van voedselkwaliteitsdegradatie en de impact van schade en ziektes, maar nog belangrijker: hoe ze met deze problemen kunnen omgaan.

Dank jullie wel Chala Fereya and Agarfa ATVET College voor de gastvrijheid en het faciliteren van de training. We kijken uit naar toekomstige samenwerking!

Group picture

Group picture

Tomato grading

Tomato grading

The participants at work

The participants at work

Tomato grading

Tomato grading

Theory session

Theory session by Niels

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws