Wanneer u werkzaam bent in de agro-, levensmiddelen- of diervoedersector is het noodzakelijk te voldoen aan de wettelijke voorschriften op het gebied van voedselveiligheid. Volgens de wet is het verplicht een HACCP-systeem te implementeren en hiernaar te handelen. Daarnaast is het mogelijk dat u moet voldoen aan aanvullende eisen die gesteld worden door verschillende marktpartijen zoals supermarkten, cateraars en voedseldienstverleners. 

Dankzij de modulaire structuur van het Q-Point kwaliteitshandboek kunnen verschillende voedselveiligheids- en kwaliteitssystemen eenvoudig geïntegreerd of gecombineerd worden met andere standaarden, zoals bijvoorbeeld met die voor duurzaamheid en milieu. Samen met u doorlopen onze adviseurs een risicoanalyse, waarbij we de cruciale aspecten van uw bedrijfsvoering analyseren om zo tot een gecontroleerde procesvoering te komen, waarbij faalkosten worden geminimaliseerd. 

Het gebruik van kwaliteitsmanagementsystemen stelt uw organisatie in staat haar veerkracht te behouden, veranderingen tijdig te signaleren en voortdurend te blijven verbeteren op het gebied van procesmanagement en bedrijfsvoering. 

Wij begeleiden bij de implementatie van diverse voedselveiligheids- en kwaliteitssystemen, afgestemd op de behoeften van uw bedrijf. Bij ons kunt u rekenen op een praktische en doelgerichte aanpak. 

Certificeringen

  • BRCGS

    De BRCGS-standaarden worden met name geëist door de Britse retail. Binnen de BRCGS kunnen wij u helpen met BRC Food, BRC Storage & Distribution, BRC Agents and Brokers en de BRC Packaging materials.

    Bezoek de websiteQ-Point verzorgt de certificering
  • IFS

    De IFS-standaarden worden met name geëist door de Duitse, Franse en Scandinavische retail. Binnen de IFS kunnen wij u helpen met de standaarden: IFS Food, IFS Logistics, IFS Broker en IFS PIA.

    Bezoek de websiteQ-Point verzorgt de certificering
  • FSSC

    De FSSC-standaarden zijn afgestemd op de ISO-managementsysteembenadering en de ISO-geharmoniseerde structuur. Binnen de FSSC kunnen wij u helpen met de FSSC 22000 en de FSSC 24000.

    Bezoek de websiteQ-Point verzorgt de certificering
  • ISO 22000:2018

    De ISO 22000:2018 standaard is zo gemaakt dat deze door elk type bedrijf in de levensmiddelenindustrie kan worden gebruikt om aan te tonen dat er voedselveilig geproduceerd wordt.

    Bezoek de websiteQ-Point verzorgt de certificering
  • HACCP

    HACCP bestaat niet meer als los te certificeren schema. Vanuit de wetgeving wordt geëist dat elk bedrijf dat actief is in de levensmiddelen- en diervoedersector een HACCP-systeem dient te hebben opgezet en geïmplementeerd.

    Bezoek de websiteQ-Point verzorgt de certificering
  • Hygiënecode

    Als er al een HACCP-analyse is uitgevoerd door een brancheorganisatie, dan kan deze worden vertaald naar een hygiënecode. De hygiënecode is een gids met documenten die op basis van de uitgevoerde HACCP-analyse moet worden bijgehouden.

    Bezoek de websiteQ-Point verzorgt de certificering
  • GMP+

    Bedrijven in de diervoedersector kunnen hun veilige en verantwoorde werkwijze tonen met een GMP+ certificering. De GMP+ FSA-standaard is ontwikkeld voor de productie van diervoeding en diervoedermiddelen en omvat het verantwoord werken met betrekking tot mens en milieu.

    Bezoek de websiteQ-Point verzorgt de certificering
  • GLOBALG.A.P. & GRASP

    De GLOBALG.A.P. standaard richt zich op de voedselveiligheid en certificering van de primaire productie- en toeleveringsketen. Deze certificering kan worden aangevuld met diverse ‘add-on’-modules zoals de GRASP-module die zich richt op het welzijn van de werknemers.

    Bezoek de websiteQ-Point verzorgt de certificering
  • GLOBALG.A.P. Chain of Custody

    Indien u GLOBALG.A.P. gecertificeerde producten wilt verhandelen of verpakken, dient u GLOBALG.A.P. Chain of Custody-gecertificeerd te zijn.

    Bezoek de websiteQ-Point verzorgt de certificering
  • Tesco Nurture

    Tesco Nurture is een telerschema ontwikkeld voor de groente-, fruit- en bloemensector. Dit schema stelt aanvullende eisen voor teelt naast de GLOBALG.A.P. certificering. Zo zijn er aanvullende eisen aan het kwaliteitsmanagementsysteem, de gewasbeschermingsmiddelen, residu-analyses en traceerbaarheid.

    Bezoek de websiteQ-Point verzorgt de certificering
  • QS

    Het Qualität und Sicherheit-schema is een norm voor voedselveiligheid ontwikkeld voor de Duitse retail. QS-certificering is mogelijk voor telers, verpakkers en handelaren in de keten. Indien de gehele keten gecertificeerd is mogen de producten met het QS-logo worden gelabeld.

    Bezoek de websiteQ-Point verzorgt de certificering
  • GSPP

    Good Seed and Plant Practices is een ketensysteem om te voorkomen dat tomatenzaad en planten worden geïnfecteerd door Clavibacter michiganensis subsp. michiganensis (Cmm).

    Bezoek de websiteQ-Point verzorgt de certificering
  • ISO 9001:2015

    De ISO 9001:2015 is een wereldwijd erkende norm voor kwaliteitsmanagement bedoeld om prestaties van organisaties te verbeteren, aan de verwachtingen van klanten te voldoen en hun toewijding aan kwaliteit te tonen. De implementatie van ISO 9001:2015 toont dat uw organisatie proceseffectief is en getraind personeel heeft voor foutloze dienstverlening en productie.

    Bezoek de websiteQ-Point verzorgt de certificering