HACCP-certificatie verdwijnt, wat nu?

Stichting Certificatie Voedselveiligheid stopt met het HACCP-certificatieschema. De principes zijn door de jaren heen door vele internationale erkende standaarden opgenomen in eigen certificatieprogramma’s. Het HACCP-certificatieprogramma heeft daarom geen goed draagvlak meer als losstaand certificaat. Meer informatie over de stop: site SCV.

Uitfasering HACCP-certificatie

De driejarige uitfasering eindigt op 1 januari 2021. U moet dus vóór die tijd overstappen op een ander certificaat. Dat lijkt ver weg, maar vanaf 1 januari 2020 worden al geen nieuwe HACCP-certificaten meer uitgegeven!

Welk certificaat is het beste?

 De aard van het nieuwe certificaat hangt af van uw activiteiten.

  • Bent u producent van levensmiddelen? In de meeste gevallen betekent dit dat u het beste de overstap kunt maken naar FSSC 22000. Kijk ook op de website van FSSC 22000.
  • Bent u handelaar of distributeur? Dan is de overgang naar IFS Broker of BRC S&D de juiste zet. Kijk op de website IFS en de website van BRC.
  • Een producent van verpakkingen voor levensmiddelen komt dan weer bij FSSC 22000 terecht.

Advies

De adviseurs van Q-Point BV weten precies wat er bij een transitie komt kijken. De praktische aanpak zorgt er daarnaast voor dat u geen onnodig werk verricht

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws