Update: verplichting tot GLOBALG.A.P. Chain of Custody is uitgesteld tot 01-01-2023

De deadline voor het behalen van GLOBALG.A.P. Chain of Custody is opnieuw uitgesteld naar 1 januari 2023 en voor bepaalde uitzonderingen zelfs 31 december 2023. Vanaf die datum moeten alle bedrijven die GLOBALG.A.P.-producten willen blijven verhandelen of verpakken, gecertificeerd zijn voor de Chain of Custodystandaard (CoC).

Zie hiervoor bijgaand het officiële persbericht vanuit GLOBALG.A.P.: Chain of Custody implementation (globalgap.org)

WAT IS GLOBALG.A.P. COC?

GLOBALG.A.P. Chain of Custody toont aan dat een product met een GGN-nummer gegarandeerd van een GLOBALG.A.P.-gecertificeerde teler afkomstig is. Meer informatie over GLOBALG.A.P CoC vindt u op de website van GLOBALG.A.P.

Een GSFI-erkend certificaat (IFS Food, BRC Food of IFS Broker) is hiervoor niet meer voldoende.

GLOBALG.A.P.

HOE VOLDOE IK AAN DE COC-EIS?

Om te voldoen aan de eis, moeten bijvoorbeeld bedrijven die producten met een GGN-nummer verkopen, of klantafspraken hebben waarin staat dat producten GLOBALG.A.P.-gecertificeerd moeten zijn, een extra certificering behalen. Afhankelijk van de certificerende instelling kunnen de audits met een GFSI-schema en het GLOBALG.A.P.-Chain of Custodyschema worden gecombineerd.

MEER WETEN?

Wij helpen u graag als u meer wilt weten over de gevolgen voor uw kwaliteitssysteem of over de auditmogelijkheden. Neem contact op via het Q-Point contactformulierinfo@q-point-bv.nl, 0317 49 15 81 of een van onze adviseurs.

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws