Interim opdracht(-en) bij DSM-Firmenich

Naast advieswerkzaamheden kunnen onze adviseurs ook voor langere periode interim opdrachten uitvoeren bij klanten. Hier ondersteunen of leiden onze adviseurs projecten en kunnen zij de capaciteiten van een team versterken of werknemers tijdelijk vervangen.

Sinds 2020 dragen onze adviseurs significant bij aan verschillende projecten bij DSM-Firmenich business unit TTH – Ingredient Solutions, voornamelijk gericht op Supplier Quality Management (SQM). Binnen TTH – Ingredient Solutions is SQM een aparte afdeling binnen de onafhankelijk Quality organisatie. Samen met betrokken partijen zoals Customer Quality Management (CQM), Regulatory Affairs, R&D, Inkoop en Toxicologie richten onze adviseurs zich op de kwaliteits- en voedselveiligheidseisen van geleverde grondstoffen om ten allen tijden te voldoen aan wet- en regelgeving en klanteneisen.

Werkzaamheden

In het SQM-team werken onze adviseurs aan verschillende aspecten, waaronder de goedkeuring van grondstoffen, verpakkingsmaterialen en leveranciers met gebruik van het Safefood 360° datasysteem voor voedselveiligheid en leveranciers managementsysteem(portaal). Aanvullend op definitieve goedkeuring voeren onze adviseurs risico gebaseerde leveranciersaudits uit volgens de DSM-Firmenich standaarden. Belangrijk hierbij is ook het onderhouden en verbeteren van de relatie met leveranciers en het bespreken van verbeteringen in kwaliteitsborging- en kwaliteitscontroleprocessen.

Onze adviseurs hebben daarnaast bijgedragen aan het opzetten van beoordelingssystemen voor de goedkeuring van primaire verpakkingsmaterialen en het actualiseren van de grondstofgevarenanalyse. De risicoanalyse is in samenwerking met voornamelijk Toxicologie en Regulatory Affairs uitgevoerd. Hierbij zijn nieuwe ingrediëntengroepen toegevoegd en (nieuwe) potentiële grondstofgevaren gekoppeld.

Onze adviseurs werken samen met de CQM-afdeling om klantenvragen omtrent impact van voedselveiligheid- en kwaliteit issues in de markt te beoordelen en compliance met betrekking tot gewijzigde wet- en regelgeving te tonen. Daarnaast zijn onze adviseurs lid van het expertteam voor het opstellen van interne grondstofspecificaties, waardoor selectie en goedkeuring van grondstoffen en leveranciers sneller verloopt.

Interesse

Bent u geïnteresseerd in de expertise van onze adviseurs op het gebied van Supplier Quality Management, Safefood 360° en interim opdrachten? Neem dan contact met ons op!

In opdracht van:

  • DSM logo

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws